materiale din natura
Design interior

Inspirație – 10 trenduri în amenajarea băilor

Dacă ai nevoie de inspirație, ultimele trenduri în amenajarea băilor te pot ajuta să alegi ceea ce îți place și să găsești ceea ce ai nevoie. Nu există un loc de start mai bun decât trendurile anului 2017 și ale începutului anului 2018.

Renovarea băii este o operațiune laborioasă și vine cu o investiție importantă de resurse financiare și de timp alocat. Așa că este recomandat să începi acest proiect cu un plan foarte bine pus la punct.

Aranjează bugetul, alege stilul de design, iar apoi creează un wishlist. Te va ajuta să știi cum vrei să arate, să funcționeze și cum se simte spațiul la finalul amenajării. De la alegerea unor modele de gresie și faianță, până la formele perfecte ale obiectelor sanitare, trebuie să setezi priorități și să alegi ceea ce ți se potrivește.

1. Inspirația lemnului

finisaj lemn baie - trend în amenajarea bailor

Lemnul este un trend în plină ascensiune. Lemn masiv sau gresie tip parchet, ajută camera să fie mai călduroasă și mai primitoare. Creează o căldură naturală a spațiului și poate fi folosit în moduri inedite. De la acoperirea unui întreg perete cu gresie tip parchet, până la obiecte de mobilier din lemn masiv, își va găsi cu ușurință un loc în baia ta.

2. Nuanțe reci

trend în amenajarea bailor - nuante reci

Paleta de culori reci este un trend în amenajarea băilor care a început în 2016, dar continuă să ia amploare. Creează un ambient relaxant și confortabil. În combinație cu lemn sau alb pur, vei obține un feel fresh și energizant.

3. Pattern-uri creative

gresie si faianta hexagonala

Matricile și jocurile geometrice sunt o idee îndrăzneață care a ajuns în foarte multe băi în 2015-2016. Anul acesta trendul s-a mențiunut, dar cu un mic twist – se folosesc plăci ceramice albe, simple. S-a renunțat la jocurile de culori în favoarea formelor din ce în ce mai inventive.
De la aranjamente concentrice, până la morile de vânt, plăcile de faianță clasice, albe, pot fi un element wow al băii.

4. Materiale din natură

trend în amenajarea băilor - materiale din natura

Pe lângă lemn, apar și alte materiale folosite în amenajarea băilor. Piatră de râu, marmură, fier forjat sunt doar câteva dintre elementele neobișnuite pe care le poți folosi în baie. Provocarea acestui trend este să nu te limitezi la podea sau pereți, ci să le folosești în locuri neașteptate. Mobilier, accesorii de baie, obiecte sanitare din alte materiale decât ceramica. Important este să folosești o combinație optimă de texturi și să combini elementele astfel încât să se îmbine armonios.

5. 2 în 1 – cadă și duș

cada si dus

Dușurile montate deasupra căzii oferă un aspect luxos, iar para de duș supradimensionată creează o zonă de baie perfectă. Este în primul rând practic – ai la îndemână și un duș rapid și o baie cu spumă. În al doilea rând, din punct de vedere estetic oferă un aer luxos, energizant și customizabil.

6. Funcționalitatea nu mai este o consecință

Funcționalitatea a devenit un scop. Folosirea spațiului într-un mod cât mai corect a devenit din ce în ce mai importantă pentru toate băile. Trendul în amenajarea băilor a început odată cu dimesiunile reduse ale băilor moderne, dar apar noi idei de funcționalitate de la an la an.
Eficientizarea, depozitarea cât mai corectă a obiectelor de igienă – loțiuni, geluri de curățare, lame de ras, toate sunt bine ascunde, astfel încât la vedere să fie doar design-ul pe care ți l-ai dorit.

7. Ambiental – iluminare zonală

trend în amenajarea băilor - iluminarea zonala

Elementele de design sunt în extrema opusă – se renunță la funcționalitate în favoare ambientului. De la covorașe, până la lămpi și lustre, toate elementele se încadrează perfect în decor. Folosirea mai multor lumini pentru compartimentarea spațiului este o idee excelentă. Rezultatul este un sentiment de intimitate și cozy.

8. Industrial și….chic

Dacă ești un fan al stilului industrial, aceasta este perioada ideală. Din ce în ce mai multe elemente de design industrial au intrat în zona de baie. Caloriferele metalice, bateriile sanitare cu finisaj de cupru, plăcile ceramice cu finisaj de beton sunt doar câteva dintre elementele pe care le poți folosi pentru un astfel de ambient.
Poți face atmosfera mai călduroasă cu ajutorul accesoriilor textile – prosoape sau covorașe.

9. Verdele este noul negru

planta baie

Plantele au devenit un element obligatoriu pentru orice baie. Chiar dacă nu redecorezi, pune mâna pe un ghiveci și du-l pe blatul de la baie. Va schimba radical camera și va crea un sentiment de fresh! Trendul este ca plantele să nu mai fie un simplu accesoriu, ci o parte integrată a băii care poate fi schimbată odată cu sezonul.

10. Plăci supradimensionate

Cu cât mai mare, cu atât mai bine! Sau cel puțin așa se spune când este vorba despre plăcile de gresie și faianță. Creează iluzia unui spațiu continuu, cu forme curate și perfect definite. Datorită numărului mic de rosturi, curățarea este mult mai simplă și baia poate fi întreținută pe termen lung mult mai ușor.

Pentru mai multă inspirație, poți citi mai multe despre băi amenajate în stil scandinav sau despre cum să creezi un moodboard care să te ajute să știi exact ce îți dorești și cum să îl obții.

2 thoughts on “Inspirație – 10 trenduri în amenajarea băilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *