Idei & Recomandări

Vas de toaletă: Ce trebuie să stii când alegi unul

Când vine vorba despre amenajarea unei băi totul poate părea prea complicat, având în vedere varietatea de produse, de materiale de fabricaţie, brandurile, funcţionalităţile, designul şi multe alte aspecte. Alegem plăcile de gresie mai mult după culoare, aşa încât să fie în trend. Mobilierul îl alegem în funcţie de funcţionalitatea lui, astfel încât să ne permită depozitarea a cât mai multor obiecte. Cabina sau cada o alegem în funcţie de preferinţe. Dar cum alegem vasul wc? Ei bine, având în vedere faptul că acest obiect sanitar este cel mai des utilizat, alegerea necesită o atenţie sporită.

Aşadar, înainte de achiziţionarea unui vas wc, trebuie să fii atent la 4 aspecte importante:

vas wc suspendat

1.Design vas wc

Vasele wc se găsesc în momentul de faţă în trei forme, rotunjite, pătrate și ovale. În acest caz se optează pentru varianta care se potrivește cel mai bine cu celelalte obiecte din baie. Dacă mobilierul, lavoarul și cabina de duș sau cada de baie sunt pătrate sau dreptunghiulare, ideal ar fi ca wc-ul ales să fie pătrat. În caz contrar, se va naște o discordanță. Același lucru este valabil și pentru vasele wc rotunjite. Acestea se potrivesc cel mai bine în băile în care mai există alte obiecte cu forme rotunde, ovale sau în semirotunde, precum cabina de duş.

2.Tipul de montaj vas wc

Vasele wc suspendate sunt de ultim trend. Se potrivesc de minune într-o baie luxoasă și, în plus, au mai multe beneficii. Zona în care este montat vasul wc suspendat se poate curăța mult mai ușor. O baie de dimensiuni reduse va arata mai mare datorită faptului că acesta permite o vizibilitate mult mai mare. Cât despre cele stative, putem spune că suportă o greutate mult mai mare, având o stabilitate pe măsură.

Citește mai multe despre alegerea unui vas wc pentru o baie mică

vas wc suspendat

3. Rezervor vas wc

Știm despre ele că sunt disponibile în două variante: rezervoare incastrate în perete sau rezervoare aparente, montate pe vasul wc. Rezervorul incastrat este o soluţie modernă, fiind ascuns în perete, oferind posibilitatea de montare a unei clapete elegante. Ascunderea rezervorului oferă un spațiu mai aerisit. În plus, se poate combina atât cu vasele wc suspendate, cât și cu cele pe pardoseală.

4. Funcţionalităţi vas wc

Atunci când ne gândim la funcţionalităţi constatăm că stupoare faptul că sunt mult detalii care trebuie luate în considerare. Din trecut până în prezent, toate inovaţiile şi modificările care au avut loc din punct de vedere funcţional, au făcut ca acest obiect sanitar să fie uşor de utilizat şi de întreţinut. Marea majoritate a tehnologiilor disponibile se axează în mod special pe o igienă sporită, iar acest lucru este mai mult decât important. Mediul înconjurător este plin de bacterii care afectează sănătatea corpului uman. Având în vedere faptul că baia este locul special amenajat din casă care se adresează igienei complete, suntem mai mult decât convinşi că, noi, la rândul nostru, avem îndatorirea de a menţine spaţiul complet igienizat.

Marii producători ai industriei au făcut în aşa fel încât procesul de igienizare să fie unul simplu. Prin urmare, înainte de alegerea unui vas wc, trebuie să ne punem la curent cu următoarele funcţionalităţi pe care un vas wc Villeroy & Boch le poate avea.

Funcționalități vase toaletă Villeroy & Boch

    • Vas wc cu Direct Flush. Această funcţionalitate poate fi prezentă la diverse branduri sub un alt nume, însă termenul în sine reprezintă aceeaşi funcţionalitate. Un vas wc cu un astfel de sistem nu are ramă interioară. Jetul de apă este redirecţionat astfel încât să permită curăţarea întregului interior al vasului wc. Practic, cu ajutorul acestei tehnologii, impurităţile sunt îndepărtate chiar și din cele mai inaccesibile spaţii. Şi chiar dacă este lipsit de ramă interioară, jetul de apă nu stropeşte în exterior.

  • Capac pentru vas wc cu sistemul Quick Release. Capacele cu acest sistem pot fi demontate şi montate la loc din doar câteva mişcări. Astfel, prin demontarea capacului se pot curăţa chiar și zonele greu accesibile, pentru o curăţare mai mult decât completă. Reataşarea capacului este la fel de rapidă, printr-o simplă apăsare.
  • Vas wc cu strat CeramicPlus. Acest strat ceramic este un tratament aplicat pe materialul vasului wc şi contribuie la îndepărtarea în totalitate a picăturilor de apă, oferind o igienă optimă și îndepărtând toate impurităţile.
  • Capac pentru vas wc cu Soft Close. Acest sistem aduce un beneficiu funcţional. Datorită amortizoarelor speciale integrate în balamale, capace cu Soft Close (închidere lentă) au un mecanism de închidere uşor şi silenţios. Acest lucru îmbunătăţeşte confortul şi previne zgomotele generate de trântirea capacului. Un alt avantaj este constituit de prevenirea accidentelor cauzate prin trântirea capacului.
  • Vas wc cu sistem SupraFix. Acesta este un sistem de fixare prezent la vasele wc suspendate. Elementele de fixare sunt ascunse în corpul vasului wc, fiind invizibile la exterior. Astfel, dispar găurile de acces de pe suprafaţa vasului, dispar capacele de mascare, iar glazura este neîntreruptă.

Îmbină funcționalitatea și designul

Întotdeauna, înaintea de achiziţionarea oricărui obiect sanitar trebuie să punem accentul pe combinaţia dintre design şi funcţionalitate. Este important să atingem în aceeaşi măsură ambele aspecte pentru a crea un spaţiu uşor de utilizat şi întreţinut, dar şi plăcut din punct de vedere estetic.

Villeroy & Boch este unul dintre producătorii de top din această industrie, care pune accentul pe această combinaţie. Îmbinarea designului cu funcţionalitatea fac ca obiectul final să fie un plus de valoare pentru utilizatori. Spre exemplu, vasele wc din gamele Architectura şi Subway sunt realizate asftel încât să se potrivească de minune într-o baie modernă şi complet funcţională. Dispun de sistemele menţionate mai sus şi au un design de ultim trend.

În cazul în care eşti în căutarea unui vas wc complet funcţional şi cu design modern, elegant, Neakaisa.ro este locul potrivit. Nu doar că vei avea o gamă largă de produse din care să alegi, ci şi vei avea posibilitatea de a face alegerea în funcţie de funcţionalităţile dorite ale noului tău vas wc. Chiar mai mult, fii sigur că vei găsi acel tip de vas wc care să se încadreze perfect în decorul băii tale, care îţi va oferi confortul necesar şi care te va scăpa de toate bătăile de cap pe care le vei avea cu curățarea.

2 thoughts on “Vas de toaletă: Ce trebuie să stii când alegi unul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *