baterie freestanding lavoar pe pardoseala
Idei & Recomandări

Lavoar freestanding – tot ce trebuie să știi

Sentimentul de Wow! Pe care îl ai când intri într-o baie amenajată ca la resorturile de lux îți creează o stare de bine. Imaginează-ți că poți intra într-o astfel de baie în fiecare dimineață. Nu sună rău, nu? Unul dintre trendurile ultimilor 2 ani este includerea în amenajare a unui lavoar freestanding. Era rezervat până de curând celor care erau dispuși să investească sume impresionante în amenajarea unei băi. Însă, odată cu apariția foarte multor modele și producători, ai toate șansele să le găsești și în camere de toaletă unde investiția a fost decentă.

lavoar pe pardoseala

Înainte să începem aprofundarea subiectului, este foarte important de stabilit că varianta lavoarului freestanding, zis și pe pardoseală, nu se potrivește oricărei băi. Așa că, dacă ideea nu te fascinează nici după ce citești acest articol și vezi câteva propuneri de amenajări, poți citi articolul despre tipuri de lavoare ca să afli ce ți se potrivește.Vezi detalii si preturi

Avantaje & Dezavantaje Lavoar freestanding:

Ca orice lucru frumos, are și avantaje și dezavantaje. Sfatul meu este ca înainte de a alege orice model de lavoar să studiezi puțin problema. Poate să pară că un lavoar este doar un lavoar, dar odată amenajată baia schimbarea lui individuală este aproape imposibilă fără încă o amenajare. Așa că, dacă tot ai ajuns până aici, aruncă un ochi peste avantajele și dezavantajele unui lavoar freestanding:

baterie freestanding lavoar pe pardoseala

 • Avantaje
  • Arată fantastic. Nu putem ignora primul lucru care ne sare în ochi – aspectul. Există modele care se potrivesc pentru orice stil, de la clasic, până la modern, minimalist sau shabby chic;
  • Creează un ambient aerisit și accentuează spațiul existent;
  • Este ușor de curățat și întreținut pe termen lung – toate spațiile sunt foarte ușor accesibile;
  • Aspect compact – nu ocupă foarte mult spațiu la nivelul podelei;
  • Ascund foarte bine sursele de alimentare cu apă.

Vezi detalii si preturi

 • Dezavantaje
  • Cel mai mare dezavantaj al lavoarului freestanding este că îi lipsesc spațiile de depozitare. Motiv pentru care va trebui să dedici o altă parte a băii pentru stocarea tuturor soluțiilor de curățate care până acum își aveau locul sub chiuvetă;
  • Înălțimea este standard, nu poate fi montat la înălțimi diferite precum lavoarele suspendate sau cele pe blat.

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un lavoar freestanding

Pe lângă design care este foarte important, evident, trebuie să fii atent și la calitate, preț, opțiuni montaj, dimensiuni, greutate. Am înșirat o grămadă de idei, dar hai să le luăm pe rând:

 1. Calitatea ceramicii

lavoar freestanding baterie suspendata

Fiind un obiect sanitar de sine stătător – nu se sprijină pe dulap, nu are alte elemente decorative sau de mobilier care să îl acopere/protejeze, calitatea ceramicii este foarte importantă. Este un produs considerat de lux, însă nu întotdeauna această etichetă este suficientă.

Cu cât calitatea ceramicii este mai mare, cu atât produsul va fi mai durabil și va rezista mai bine în timp.Gândește-te numai că se va sprijini cu toată greutatea pe o suprafață destul de mică de contact cu gresia. Nici gresia nu este tocmai cel mai pufos material posibil, iar dacă din construcție lavoarul este firav, rezultatul nu va fi unul de dorit.

Vezi detalii si preturi

Cum testezi calitatea ceramicii?

De fiecare dată când un client mă întreabă asta, am aceeași metodă de testare care până acum nu a dat greș: greutatea produsului. De ce? Ceramica sanitară este un material foarte dens și, în concluzie, foarte greu. Vorbim despre un lavoar freestanding care are o înălțime minimă de 1 metru. Ceea ce ar trebui să îl facă un mic pachet de ceramică. Un lavoar freestanding mediu cântărește minim 40 kilograme.

Și al doilea aspect la care trebuie să fii atent este suprafața ceramică. Cu cât este mai fină, fără imperfecțiuni, cu atât calitatea produsului este mai bună.

 • Dimensiuni

baterie pe lavoar1

Foarte important, și chiar vorbesc serios, foaaarte important este ca dimensiunile produsului să se potrivească cu spațiul disponibil. Știu că pare evident, dar sunt foarte multe situații în care nu sunt luate în considerare micile curbe, dimensiunea la sol vs dimensiunea bolului, și rezultă într-un lavoar fabulos care nu încape.

Cel mai sigur atunci când alegi un lavoar freestanding, după ce ai ales modelul și ai verificat calitatea, este să lucrezi cu schița produsului. Orice vendor îți va pune la dispoziție o schiță detaliată cu dimensiunile produsului de sus până jos. Pe Neakaisa, de exemplu, schițele tuturor produselor sunt în galeria de imagini.

 • Racordul la apă

Frumos, frumos, dar lavoarul se folosește pentru apă. Este foarte important să știi cum îl poți conecta la racorduri. Marea majoritate a lavoarelor are de la început 2 variante – prin pardoseală (pe jos) sau lateral (din perete). Dar nu te baza pe în general și verifică înainte să faci o achiziție. Ar fi păcat să ai un astfel de lavoar și să fie necesară o improvizație pentru a-l conecta la apă.Vezi detalii si preturi

Montajul bateriei – jumătate din farmec

Bateria care va fi atașată unui lavoar freestanding este un element care ar putea să make it or break it. Și nu este doar o expresie, sunt foarte multe băi în care un lavoar freestanding și-a găsit perfect locul, dar designul nu este susținut de o baterie care să se potrivească. Și nu este vorba doar despre vizual, ci despre funcțional.

Când alegi bateria pentru un lavoar freestanding, trebuie să îți cunoști opțiunile. Există 4 tipuri de montaj care vin fiecare cu particularitățile lui:

 • Baterie cu montaj pe lavoar

baterie pe lavoar

Una dintre variantele cele mai folosite. În ideea că with the classics you can never go wrong. Foarte important este ca lavoarul să aibă spațiu marginile laterale pentru montaj. În ceea ce privește modelul, pornește de la forma lavoarului și de la cum este gândită forma spațiului (linii drepte sau curbe, abrupte sau line, etc).

 • Baterie incastrată în perete

baterie in perete

Pentru un lavoar freestanding care este gândit aproape de perete, varianta unei baterii incastrate poate fi foarte interesantă. În primul rând pentru că inspiră eleganță și atrage prin simplitate. Trebuie să planifici instalarea însă din timp, nu poți opta pentru această variantă după ce toată faianța este montată. Din rațiuni evidente. Dar rezultatul merită din plin.

 • Varianta hanging

baterie tavan

Bateriile hanging, atârnate sau căzute din tavan cum le spun eu sunt cel puțin inedite. Este o variantă perfectă pentru cei curajoși care își doresc o baie Wow, în care să intri cu entuziasm de fiecare dată.

Vezi detalii si preturi

 • Bateria pe pardoseală
lavoar freestanding baterie suspendata 1
Vezi detalii despre Lavoar Dalet Round aici

O altă variantă elegantă care inspiră simplitate, integrându-se cu ușurință într-un decor minimalist este bateria pe pardoseală. O astfel de baterie este potrivită pentru băi mari care permit spațiere generoasă între lavoar și celelalte obiecte sanitare.

Concluzii – merită investiția un lavoar freestanding?

Dacă ești un adept al designului modern și îți dorești un rezultat Wow, lavoarul freestanding este un must. Cu avantaje care în mod definitiv suprascriu dezavantajele, vei obține o baie fantastică. Ideile de amenajare și posibilitățile de combinare a elementelor sunt infinite, depinde foarte mult ce îți dorești să obții la finalul zilei și care este stilul care ți se potrivește.

2 thoughts on “Lavoar freestanding – tot ce trebuie să știi

 1. Modele moderne, potrivite pentru cei care isi doresc o amenajare unica, inedita. Este de remarcat cum poate un simplu lavoar sa iasa in evidenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *