Design interior

Modele de lavoar pe blat pentru o baie cu design scandinav

Cel mai probabil ai auzit despre stilul scandinav de câteva ori. Fie că este vorba despre cum să amenajezi sufrageria sau ce nuanțe sunt în trend anul acesta. Recent însă, acest mod de a vedea optimizare a spațiului de locuit a ajuns și la camera de baie. Unul dintre elementele importante este și alegerea unui lavoar pe blat. De foarte multe ori, recomandarea este să pornești de la anumite piese înainte să definitivezi stilul unei camere. În cazul băii, poți porni de la un lavoar pe blat care să te inspire și să construiești ideea în jurul lui.

Stilul scandinav – design interior și stil de viață

Înainte de toate, să începem cu începutul. Ce înseamnă designul scandinav și ce presupune? Pentru iubitorii acestui stil, nu este doar o anumită estetică de luat în seamă în amenajare

, ci un stil de viață. Acesta este concentrat pe lucrurile esențiale, fără a încărca sau a da importanță acelor elemente care nu au un rol definit. Pe scurt, fiecare obiect trebuie să aibă un scop funcțional în timp ce contribuie la confortul tău.

living room scandinav

Stilul scandinav pe care îl vom exemplifica prin modele de lavoar pe blat mai târziu, are o serie de elemente cheie:

  1. Minimalism. Folosirea optimă a resurselor este o prioritate pentru locuitorii țărilor nordice. Principiul este preluat și în designul interior unde fiecare element trebuie să aibă și un rol practic. Locuințele nu sunt încărcate cu mobilier sau cu obiecte de decor, creând astfel un ambient aerisit. Formele sunt simple și nu sunt împodobite cu detalii inutile. Din acest punct de vedere, stilul scandinav este o aplicare a sintagmei less is more.
  2. Fiecare obiect este ales cu grijă. Cu o atenție deosebită pentru utilizarea viitoare, design și formă, orice element este parte a întregului. Imaginea de ansamblu contează extrem de mult, de aceea alegerea elementelor trebuie să fie făcută cu atenție ca să se potrivească.
  3. Funcționalitate. Stilul scandinav a apărut în țările nordice unde vremea este neprielnică, zilele sunt foarte scurte, iar nopțile lungi. Din acest motiv, s-a încercat crearea unor spații de locuit cât mai confortabile și primitoare. În același timp, trebuia ca acasă să cuprindă toate comoditățile necesare. Așa s-a obținut echilibrul perfect între spațiu primitor și practic.
  4. Fiecare piesă trebuie să fie parte din întreg și să aibă un rol bine definit. Sunt de preferat elementele simple, ușor de utilizat și întreținut. Cu cât mai aerisit, cu atât mai bine, este contra-indicat să aglomerezi toate lucrurile într-o anumită zonă. Mai ales că stilul scandinav presupune și o ordine desăvârșită.

Baia în stil scandinav

Amenajarea unei băi în stil scandinav presupune planificare și o alegere atenta a fiecărui element. De la alegerea lavoarului, până la baterii, trebuie să creezi un ambient unitar. Cea mai des întâlnită culoare în amenajările cu aer scandinav este albul. Pentru contrast poți alege între nuanțe de gri, negru simplu sau mobilier de lemn. La fel ca în cazul tuturor celelaltor aspecte, amenajarea scandinavă presupune și o cromatică extrem de ordonată. Orice nuanță diferită de alb trebuie folosită calculat, doar pentru a crea anumite accente.

Pe lângă nuanțe, pentru o amenajare în stil scandiav sunt foarte importante și texturile. Optând pentru forme simple, trendul nordic compensează prin folosirea texturilor. Astfel, alegerea unor elemente super utile în baie, precum prosoapele sau covorașele pentru duș este foarte importantă. Pentru texturi combinate, poți opta pentru un blat de lavoar din lemn și lustre din metal.

Sunt doar câteva dintre elementele la care ar trebui să fii atent atunci când îți dorești o baie scandinavă. Însă de la teorie la practică, poți vedea în continuare câteva exemple de amenajări și lavoarele recomandate pentru fiecare ambient.

Lavoare pe blat pentru o baie scandinavă

Într-o baie amenajată în stil scandinav, lavoarul joacă un rol esențial. Este centrul vizual al camerei, iar alegerea lui este importantă. Pentru a obține efectul dorit, nu există nicio restricție de formă sau dimensiune, ci mai degrabă recomandări pentru combinarea acestora cu restul băii.

1.Lavoar pe blat Gala Bowl

baie în stil scandinav cu lavoar pe blat

Pentru băile luminoase, în combinație cu lemn este recomandat un lavoar pe blat tip bol. Prin forma rotunjită și înălțimea mai mare oferă un aspect solid, unitar. Unele dintre cele mai căutate modele de lavoar pe blat este lavoarul Gala Bowl. Acesta este foarte ușor de montat și de integrat într-o amenajare scandinavă datorită faptului că are linii simple și o formă ergonomică.

2. Lavoar pe blat Grohe Cube Ceramic

baie în stil scandinv cu lavoar pe blat

Gama Ceramic de la Grohe este o exprimare a calității superioare în forme simple. Lavoarul pe blat Grohe Cube Ceramic este inspirat de lejeritatea cubului în a sugera profunzime fără să încarce vizual. Este o alegere potrivită pentru băi cu dimensiuni mici sau medii, deoarece își îndeplinește perfect funcția de bază fără a ocupa mult spațiu.

3. Lavoar pe blat Ideal Standard Strada

baie în stil scandinv

Un model adaptabil care inspiră băi amenajate plăcut și util. Are o dimensiune perfectă pentru băi de dimensiuni medii și este recomandată montarea lui pe un blat cu finisaj de lemn sau un blat unicolor. Un lavoar pe blat Ideal Standard Strada este alegerea unui design simplu pentru a crea un ambient plăcut cu aer scandinav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.