Ideal Standard este un producător de obiecte sanitare din ceramică – lavoare, vase de toaletă, căzi baie, cabine de duș – baterii, rezervoare incastrate, mobilier. Primul scop al companiei este să creeze printr-o gamă variată de produse băile perfecte pentru fiecare dintre noi.

Cu o istorie de peste 100 ani, Ideal Standard a devenit ceea ce este astăzi în urma multor transformări. A păstrat din ideologia inițială doar standardul de calitate și intenția de a se adapta permanent noilor tendințe.

Istoric – Pe scurt

În anul 1872, omul de afaceri american John Pierce a deschis un magazin de hârtie în Massachusetts. Începutul a fost în birotică. Abia în 1890, în urma unor fuziuni s-a născut Standard Sanitary Manufacturing Co. Începând cu anul 1929, datorită creșterii progresive și a stabilizării în piața obiectelor sanitare, Standard Sanitary a înființat linii de producție în America de Nord și în Europa. A devenit astfel unul dintre primii producători de obiecte sanitare din lume care acorda la fel de multă atenție design-ului, cât calității producției. De aici, până la vasele de toaletă Ideal Standard Tesi Aquablade, cu tehnologia de a se curăța singure, au fost 100 ani de dezvoltare.

Au rămas pionieri în dezvoltarea de produse și au făcut fuziuni de-a lungul timpului doar cu alte companii care aveau aceeași viziune inovativă. În 1961, datorită creșterilor pieței din Europa, s-a rebranduit din American Standard în Ideal Standard.

Acrilul – materialul câștigător

În anii 1970, fonta devenise din ce în ce mai puțin populară, motiv pentru care Ideal Standard a intrat pe piața producției de obiecte sanitare din acril. Continuând colaborări de succes cu designerii vremii, au dezvoltat game de produse perfecte pentru fiecare trend din istoria modernă. Au participat activ la revoluționarea modului în care băile au fost privite și amenajate și, cel mai important, au menținut aceleași standarde de calitate care i-au consacrat.

Dezvoltarea gamei

Ideal Standard a încercat mereu să găsească echilibrul perfect între design, calitate și preț. Este unul dintre motivele pentru care există numeroase linii de produse potrivite oricărui tip de baie și oricărui buget. Printre momentele definitorii ale parcursului inovator Ideal Standard, se numără bateriile cu filtrare apă și dezvoltarea gamei de ceramice de lux.

Un alt aspect care a diferențiat Ideal Standard de-a lungul timpului este că a încercat să înțeleagă trenduri pieței. Nu a încercat să inoveze fără să aibă consilierea unora dintre cei mai talentați și recunoscuți designeri ai vremii. Au fost agenți ai schimbării și ai noutății alegând să fie parte din mișcare. Fiind mereu în pas cu vremurile, rămâne una dintre companiile cele mai recunoscute și apreciate pentru producția obiectelor sanitare din ceramică.

Prezent & Planuri

În 2007, American Standard și-a vândut cele trei mari companii din întreaga lume către o firmă de capital privat. În același an s-a format Ideal Standard Internațional cu sediul în Belgia. Ideal Standard UK, așa cum este cunoscută astăzi, a devenit o prezență independentă pentru piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii. Compania propune un design nou și o viziune care aduce era digitală în baie.

Compania a continuat să păstreze ideologia inovației prin lansări periodice de produse și colecții noi, câștigând de atunci premii pentru design și pentru inovație.