Cum să alegi puterea potrivită a unui generator curent
Deși alegerea s-ar putea să fie limitată dacă vrei rapid un generator curent în plin sezon de furtuni, tot ar trebui să aloci suficient timp alegerii astfel încât dimensiunea generatorului să se potrivească cu nevoile casei tale.
Poți rezista câteva zile bune cu strict esențialul, precum păstrarea frigiderului în funcțiune și luminile aprinse. Dar ai nevoie și de aerul condiționat sau de boiler? Primul lucru pe care trebuie să îl știi atunci când alegi un generator curent este câtă putere îți este necesară. Plănuiești să ai tot confortul pe care casa ți-l poate oferi, sau poți rezista doar cu esențialul?
Când vine vorba despre alegerea unui generator, sfatul nostru este să iei în considerare următoarele aspecte:
Ce trebuie să știi despre tipuri de generatoare
Când vine vorba despre tipuri de generatoare, există 2 mari tipuri: portabile și staționare. Cele portabile au un cost mai redus de achiziție și de instalare, dar va trebui să îl alimentezi și să îl întreții. Un generator portabil va trebui să fie plimbat pe roți, pornit și conectat la ceea ce vrei să alimentezi cu energie.
Prin comparație, un generator staționar, trebuie să fie instalat de un profesionist, ceea ce costă timp și bani, dar pornește automat atunci când intervine o pană de curent.
Bine de știut: nu toate generatoarele care sunt staționare au posibilitatea de automatizare. Sunt modele care au un cost de achiziție mai mic, dar trebuie să le pornești manual când cade curentul.
Despre puterea în watti a unui generator curent
Ca să determini dimensiunea unui generator, cel mai ușor este să aduni puterile tuturor lucrurilor pe care dorești să le bagi în priză în cazul unei pene de curent. Ia în calcul că anumite electrocasnice, precum aerul condiționat sau frigiderul au nevoie de mai multă putere în anumite momente ale ciclului de funcționare.
Tips: Sugestia noastră este să optezi pentru un generator cu o putere puțin mai mare decât totalul sumei ca să nu intervină consumatori suplimentari pe parcurs.
Inspiră-te și alege un generator potrivit
Fiecare generator are o putere limitată cu care poate susține anumiți consumatori casnici.
Generator portabil mic – 3.000-4.000 watt
Poate alimenta strictul necesar, incluzând:
- Frigider (600 w)
- Cuptor cu microunde (1.500 w)
- Pompă apă (400 w)
- Câteva lumini (400 w)
- Tv (200 w)
Portabil mediu și staționar mic – 5.000-8.500 w
Poate alimenta ceea ce alimentează și un generator portabil mic, plus:
- Radiator căldură portabil (1.300 w)
- Calculator (250 w)
- Sistem de încălzire (500 w)
- A doua pompă de apă (600 w)
- Mai multe lumini (400 w)
Generatoare mari și foarte mari – peste 10.000 w
Poate alimenta toate cele de mai sus plus:
- Un boiler mic ( 3.000 w)
- Aer condiționat central (5.000 w)
- Mașina de spălat rufe (1.200 w)
- Uscător de rufe (5.000 w)
Dacă ai posibilitatea, nu aștepta o furtună mare ca să începi să te interesezi de modele de generatoare curent. Pe lângă faptul că stocurile devin limitate, vei sări peste câteva zile foarte importante de cercetare, plus câteva zile pentru o instalare corectă.
One thought on “Cum să alegi puterea potrivită a unui generator curent”