Idei & Recomandări

5 Sfaturi ca să ai o casă pregătită pentru Crăciun

Luna Decembrie este despre Sărbătorile de iarnă. Timpul galopează puțin mai repede decât în restul anului și, cumva, oricât de mult am încerca, cu o zi înainte de Crăciun ne dăm seama că am omis ceva în pregătiri.

Cel mai important pentru Sărbători este să le petrecem frumos, alături de familie și prieteni. Ce putem să organizăm din timp astfel încât să ne bucurăm de zile minunate fără să ne prindă din urmă ceea ce am uitat să facem într-o lună Decembrie deosebit de aglomerată. 🙂

Astfel, am pus mințile creative la muncă și, pe baza experienței de organizare a zilelor de Crăciun din ultimii ani, am conceput o listă cu mini To Do-uri. Mereu te va surprinde ceva de Sărbători, dar măcar elimini marea parte a surprizelor neplăcute!

 

1.Creează un plan

Începem lista de To Do-uri sfătuindu-te să creezi o listă. Pare ironic, dar de fiecare dată sunt multe lucruri de făcut foarte specifice. Fiecare casă este diferită, motiv pentru care nu există o rețetă specifică.

Creează lista conform unui calendar – unde vei petrece fiecare zi de Crăciun, unde ești invitat, cine va fi oaspetele tău. Pentru fiecare zi vei avea alte pregătiri de făcut. Cine știe cum anul acesta vei petrece Sărbătorile fiind oaspete, nu gazdă 🙂

Indiferent, nu uita să inserezi pe această listă – curățenia, planul de cumpărături (alimentare, cadouri, brad), trimis invitații sau răspuns pentru cele primite, schimbarea becului care s-a ars acum 2 săptămâni, și alte elemente organizatorice.

2. Verifică sistemul de încălzire

Poate părea puțin pe lângă subiect, dar perioada iernii vine cu multe surprize legate de încălzire. Fie că este vorba despre aerisirea caloriferelor, instalarea unui termostat de ambient sau adăugarea unor surse suplimentare de căldură, cel mai bine este să fie făcute din timp.

Pentru a preveni gerul să se resimtă și în casă, poți opta pentru radiatoare, aeroterme sau calorifere electrice. Astfel, în cazul în care în ziua de Crăciun sistemul de încălzire standard are dificultăți, să ai varianta de rezervă la îndemână.

3. Decorațiuni

Știu, decorațiunile sunt ascunse undeva în spatele altor decorațiuni, sub teancul de haine de vară. Sau o situație similară. Scoate-le le lumină și vezi în ce măsură ai tot ce îți trebuie. Poate s-au mai spart din globuri sau pur și simplu ai chef de o altă paletă de culori. Nu este o idee bună să începi să cauți soluția după ce ai deja bradul adus acasă.

4.  Zone de odihnă

Este bine să pregătești și camera de oaspeți sau, în lipsa ei, un așternut pentru canapea. Nu știi cum în perioada asta un viscol neanunțat transformă invitații la masa de Crăciun în oaspeții unui mic Bed and Breakfast. În aceeași idee, poți avea o rezervă de mâncare și apă, mai ales că în zilele de Sărbătoare toate magazinele sunt închise.

5. Bucură-te de Sărbători

În fiecare an sărbătorile vin cu foarte multă agitație, cu pregătiri pe care le poți face mai din timp sau pe ultima sută de metri, cu oaspeți și cu invitații neașteptate. Important este să te bucuri de ele, mai ales acum că toate sunt în ordine! Bucătăria este gata pentru pregătit mâncare, sufrageria curată și gata de oaspeți, casa este decorată și călduroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *