Idei & Recomandări

Sfaturi pentru amenajarea unei băi în stil industrial

Te întrebi dacă un stil de baie industrial ar putea fi potrivit pentru tine? Dacă îți place aspectul țevilor expuse, al accesoriilor metalice, al betonului și al cărămizii, atunci da, acest stil ar putea fi exact ceea ce cauți. În acest articol, vom arunca o privire asupra acestui stil aflat în tendințe și îți vom oferi cele mai bune sfaturi despre cum poți crea acest aspect în propria locuință. 

Stilul industrial în baie

Stilul industrial se inspiră din vechile fabrici și spații industriale care au fost reimaginate ca apartamente și alte spații de locuit. Gândește-te la un design degajat, cărămizi expuse, metale și lemn. Este relaxat și nepretențios și conferă un sentiment reconfortant. Pentru a introduce acest stil în baia ta:

  • Amenajează o zonă de lavoar cu țevi expuse sau accente metalice
  • Instalează un paravan de duș walk-in cu rame negre sau o cadă de efect
  • Adaugă materiale și culori cu accente vintage
  • Optează pentru piese de iluminat expuse cu elemente metalice
  • Completează stilul cu accesorii „industriale”

Haide să analizăm mai îndeaproape fiecare dintre aceste idei: 

Zona lavoarului

Țevile expuse sunt una dintre mărcile distinctive ale stilului industrial. Dacă dorești să mergi până la capăt atunci când alegi lavoarul de baie industrial, optează pentru un model suspendat cu țevile de apă expuse și nu ascunse. Dacă nu ești un fan al țevilor de apă expuse, ai câteva opțiuni diferite care vor funcționa la fel de bine. O opțiune este să integrezi baterii de baie cu finisaj negru mat și montaj încastrat în perete. 

O altă opțiune este să alegi o bază de lavoar cu picioare din metal închis (de preferat, negru) și aspect lemnos, precum baza de lavoar suspendată Defra Op-Arty nuc rockford, aflată în catalogul nostru. 

Paravan de duș walk-in sau cadă 

În continuare, trebuie să te gândești dacă vei opta pentru o cabină de duș sau o cadă. Dacă planul este prima opțiune, îți recomandăm un paravan de duș walk-in cu ramă neagră. O alegere populară este o un paravan în stil grilă. Grila constă în profile individuale din metal negru fixate pe panoul de sticlă transparentă și securizată. 

În cazul unei băi mai mari, poți lua în considerare să incluzi o cada freestanding. O opțiune excelentă este o cadă cu picioare, care aduce un aer vintage. Alternativ, dacă vrei să mergi către un stil industrial contemporan, o cadă rotundă sau dreptunghiulară se va integra perfect, atât timp cât este freestanding. Cada Besco Goya alb negru este o piesă de rezistență pentru băile mari cu personalitate și onorează din plin caracteristicile stilului industrial. 

Materiale și finisaje cu accente vintage

O baie în stil industrial folosește materiale și finisaje care par să provină dintr-o epocă anterioară, chiar dacă materialele acestea sunt de actualitate. Alegerile de materiale și culori tind să fie „întunecate” – cum ar fi corpurile de iluminat negre, nuanțele mai închise, detalii aspre și, în general, emană o vibrație masculină. Nu se regăsesc aici pasteluri, flori sau detalii delicate!

Corpuri de iluminat

Iluminatul în stil industrial este foarte popular în acest moment, așa că există multe opțiuni pentru designul băii tale. Recomandarea noastră sunt pendulele cu becuri cu filament cu aspect vintage. Sunt o opțiune excelentă deoarece becul în sine este vizibil. Acestea folosesc LED-uri care arată ca „filamentele” vechilor becuri cu incandescență. 

Completează stilul cu accesorii „industriale”

Cum stilizezi o baie industrială? În timp ce achiziționați accesorii, gândiți-vă la alb și negru, precum și la metal.

Coșuri de gunoi și de depozitare. Caută coșuri de gunoi solide negre. Poți integra și coșurile de depozitare din sârmă, pentru hârtia igienică, prosoape suplimentare sau articole de baie. 

Oglinzi. Asigură-te că alegi oglinzi cu ramă metalică în formă rotundă sau dreptunghiulară.

Accesorii. Găsește recipiente interesante din sticlă închisă. 

Prosoape. Alege-le în nuanțe de negru, alb sau gri. Dacă dorești să adaugi culoare, notele mai profunde de violet, verde sau portocaliu funcționează bine. 

Urmează sfaturile menționate mai sus și consultă categoria noastră de produse pentru baie. O mulțime de elemente sunt disponibile și pregătite să facă parte din baia ta modernă industrială! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *