Idei & Recomandări

Top 5 idei pentru o casă altfel de Crăciun

Sărbătorile de iarnă pot fi atât costisitoare cât și obositoare, mai ales înainte să înceapă. De cele mai multe ori ni se pare că trec mult mai repede decât ne-am dori, în principiu pentru că am crescut foarte mult așteptările pregătindu-ne câteva zile bune numai pentru asta.

Ce ne place la Crăciun sunt tocmai acele mici decorațiuni și atenții care ne ajută să intrăm în atmosferă. Dacă alegem să cumpărăm câte una din fiecare am ajunge să cheltuim mai mult pe ele decât pe cadouri în sine. De aceea este bine să fim cumpătați de fiecare dată când mergem la cumpărături în această perioadă. Toate lucrurile pe care le luăm și sunt nice to have dar nu necesare se adună în mormane nesfârșite pe care găsim cu greu spațiu să le ascundem restul anului. De aceea multe dintre ele se și aruncă urmând ca anul viitor să o luăm de la capăt.

Hai să vedem care sunt soluțiile pentru a avea o casă gata de Sărbători fără să cheltuim excesiv și fără să ne plictisim de aceleași lucruri în fiecare an:

  1. Organizează decorațiunile pe camere: spațiul comun al familiei, sufrageria, trebuie să fie cea care setează atmosfera. Este bine să nu încărcăm excesiv camerele în care ne odihnim. Pentru dormitoare alegem deci cel mult câte un ornament care poate fi montat fie pe ușă fie așezat pe noptieră. În sufragerie urmează să organizăm tot restul 🙂
  2. Luminează cât de mult poți! Iarna este cea mai întunecată perioadă a anului, așa că puțină beculeală nu are cum să strice. Pune luminițe pe mobilă, de jur împrejurul geamurilor, în brad sau chiar la intrarea în casă!
  3. Colțul în care stă bradul an de an nu mai are farmec? Nu este nicio problemă, vino cu o soluție creativă și mută-l. Dacă nu există nicăieri altundeva în casă spațiu pentru un brad mare, poți opta pentru mai mulți brăduți așezați în diferite camere.
  4. Schimbă culorile clasice! Crăciunul este asociat cu roșu și auriu/argintiu. Dar nu este singura variantă! Gândește-te la culori vesele care ar schimba întreaga dinamică a spațiului. Poți opta chiar pentru roz, mov, sau orice altă culoare care să vă bucure.
  5. Organizează seara de Ajun și ziua de Crăciun precum niște mari evenimente! Implică întreaga familie în mici proiecte de decor, copiii mai ales tind să se simtă marginalizați în toată treaba celor mari. Dacă împărțiți corect task-urile, ai mari șanse ca ei să fie super entuziasmați și să merite cadouri faine de la Moș Crăciun. 🙂

Nu uita că Sărbătorile sunt pentru familie. Trebuie să vă bucurați toți de ele într-un mediu relaxat! Nu pune atât de mult accent pe cadouri, încearcă să te bucuri cel mai mult de timpul petrecut alături de cei dragi!

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *