baterie tesi ideal standard
Idei & Recomandări

Top 5 modele de baterie inalta pentru lavoar

Bateriile pentru baie sunt atât un element de design, cât și funcțional. Atunci când alegi un model, trebuie să iei în calcul ambele aspecte, astfel încât soluția să îți aducă un plus de confort, dar și să te ajute să ai o baie amenajată așa cum îți dorești. Una dintre cele mai complexe modele care au nevoie de o atenție sporită sunt modelele de baterie inalta pentru lavoar. La acestea este foarte importantă înălțimea, unghiul de curgere a apei, dar și tipul de mâner.

Când alegi o baterie inalta pentru lavoar….

Când alegi o baterie inalta pentru lavoar, trebuie să fii atent la câteva aspecte. Primul și unul dintre cele mai importante este aspectul. Deși popular se crede că o baterie este doar o baterie, ea poate să schimbe radical ambientul unei băi. De exemplu, pentru o baie minimalistă, sunt recomandate modelele cu forme pătrate și unghiuri drepte, în timp ce pentru băile amenajate în stil modern se recomandă bateriile cu linii curbate și alungite . Există sute, poate chiar mii de variante disponibile, iar în ceea ce privește aspectul, alegerea nu se oprește doar la formă.

O atenție sporită trebuie să acorzi și modului de acționare. Știm, nu este o mașinărie complicată, dar diferențele dintre o baterie cu mono comandă, una cu dublă comandă și una cu senzori este foarte mare. Bateriile cu un singur mâner de acționare pentru apă caldă-apă rece și pentru debit sunt numite mono comandă. Bateriile cu inspirație retro care au doi robineți, unul pentru fiecare temperatură, au dublă comandă. Și, nu în ultimul rând, bateriile care se activează cu ajutorul senzorilor de mișcare sunt cele automate.

Un alt aspect important este finisajul. Poate fi în diferite culori care au la rândul lor nuanțe:  crom, alb, bronz, negru sau auriu. Alegerea ar trebui făcută în funcție de întreg ambientul, de culoarea gresiei și a faianței, dar și de formele obiectelor ceramice (vas de toaletă, cadă, lavoar). Atunci când alegi o baterie pentru lavoar, trebuie să iei în calcul și dimensiunea, pentru că există mai multe grade de înălțime.

Lavoare pe blat și modele de baterie inalta

Lavoarele pe blat sunt din ce în ce mai populare datorită variantelor multiple de forme, dimensiuni și, mai nou, culori. Se potrivesc și în băi cu dimensiuni reduse, deoarece pot fi montate pe un corp de mobilier care va avea și rol de spațiu de depozitare. Sau pot fi o piesă de rezistență pentru ambientul unei băi mari, creând un spațiu de design. Într-o postare anterioară am scris și cum alegi cel mai bun lavoar pentru montarea pe blat.

Una dintre cele mai mari provocări pe care le poți avea atunci când ai un lavoar cu montare pe blat este alegerea unei baterii. Bateriile normale, cu înălțime standard, pot să stropească sau să nu ajungă cu jetul de apă acolo unde trebuie. De aceea se recomandă pentru acest tip de lavoar o baterie dedicată. Pe lângă faptul că este mai înaltă, un alt element important este unghiul de curgere a apei. În cazul bateriilor pentru lavoare pe blat, acesta pot avea fie unghiul clasic de 90 grade, sau o înclinație de 45 grade.

  • Baterie inalta Ideal Standard Tesi

baterie inalta tesi ideal standard

Cu un design modern, bateria inalta Ideal Standard Tesi combină linii drepte cu margini arcuite. Este recomandată pentru orice tip de lavoar tip bol datorită designului care se poate adapta atât unui ambient în unghiuri drepte, cât și unui ambient creat din arcuri de cerc. Cu o înălțime de 30 centimetri, se va potrivi chiar și cu lavoarele adânci.

  • Baterie pentru lavoar Grohe Eurocube

baterie grohe eurocube

Inspirată din forma perfectă a cubului, bateria inalta Grohe Eurocube este creată pentru băi minimaliste. Datorită unghiurilor drepte, oferă un aspect îngrijit, curat și ordonat. Cu liniile drepte și cu o formă aplatizată a mânerului, bateria este recomandată pentru lavoare pătrate sau dreptunghiulare, evitându-se combinarea cu obiecte ceramice curbe.

  • Baterie pentru lavoar Kludi Bozzkludi bozz

Bateria Kludi Bozz are o formă alungită, o pipă scurtă și un mâner foarte subțire. Este o baterie minimalistă dedicată liniilor curbate, având o structură pe bază de arcuri de cerc. Expresia mânerului este deosebită, iar datorită unghiului de curgere a apei, nu trebuie montată foarte aproape de lavoar, precum în cazul bateriilor cu unghiu de 90 grade. Din acest motiv este o alegere inspirată pentru lavoarele pe blat cu forme neconvenționale.

  • Baterie Hansgrohe Logis 190

hansgrohe logis

Bateria inalta Hansgrohe Logis 190 are o formă cu linii drepte, în timp ce finisajele sunt curbate. Are un contur ergonomic, fiind foarte ușor de combinat cu diferite modele de lavoar, atât pătrate, cât și rotunde. Orientarea jetului de apă o face perfectă atât pentru lavoare cu forme neconvenționale, dar și pentru lavoare pe blat înalte.

  • Baterie albă Kludi Balance

Baterie albă Kludi Balance

Cu un finisaj alb și o formă deosebită a mânerului, bateria inalta Kludi Balance este pentru cei care caută ceva deosebit. Are un mâner subțire, în același timp ergonomic și comod în folosire care se combină perfect cu o bază perfect rotundă. Este recomandată combinarea ei cu un lavoar rotund sau oval. Pentru un efect vizual puternic, se poate monta pe un blat cu o textură de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *