Design interior

Top trenduri în amenajarea băii 2018

Baia este una dintre cele mai importante zone ale unei case. Este un spațiu intim, camera în care te pregătești pentru fiecare zi și închei fiecare noapte. Timpul petrecut în baie și ambientul ei sunt elemente cheie pentru felul în care ne organizăm ziua. Motiv pentru care amenajarea băii nu este o simplă utilare cu obiecte sanitare, ci un întreg proces de selecție și cercetare.
Neakaisa a devenit în 2018 un reper pentru alegerea corectă și eficientă a fiecărui element al băii, fiind un promotor al noilor tehnologii și trenduri. În cele ce urmează o să trecem împreună prin cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont dacă ai în plan o renovare. Precum și prin cele mai inovative trenduri, cu o atenție sporită pentru raportul investiție-beneficii.
De la inserția unor elemente de decor apropiate de natură, până la cele mai căutate vase de toaletă sau tehnologiile preferate ale bateriilor de baie, în articolul Top trenduri în amenajarea băii în 2018 vei vedea și care sunt trendurile care vor rămâne relevante și anul viitor.

Design – natură și ergonomie

2018 a menținut principalele trenduri ale anilor anteriori în materie de design, respectiv căutarea unor elemente cât mai aproape de natură pentru decor. Lemnul, piatra naturală, plantele rămân aspecte foarte populare în amenajarea băilor. Datorită acestui lucru, marii producători de plăci ceramice au îmbrățișat acest trend. Există o varietate de plăci ceramice cu aspect de lemn care ajută la crearea unui ambient călduros și primitor.
Ergonomia este un al doilea aspect indispensabil pentru o baie amenajată în 2018. Pentru că în mod tradițional baia nu este deosebit de mare, modul în care spațiul disponibil este folosit este extrem de important. Cu cât poate fi eficientizat mai mult, cu atât confortul și ușurința în utilizare va fi mai mare.
Tocmai din acest motiv unele dintre cele mai bine vândute produse în gama obiecte sanitare sunt cele cu forme ergonomice care creează senzația de spațiu. Există acum atât game create special pentru băi cu dimensiuni reduse, dar trendul general este pentru eficientizare. De aceea un alt trend extrem de important este creșterea notorietății rezervoarelor incastrate. Un alt trend ascendent este al lavoarelor pe blat care sunt din ce în ce mai căutate datorită spațiului de depozitare care poate fi creat prin montarea lor pe un mobilier ergonomic.

Culori – Black is the new…Black

Negru este una dintre nuanțele preferate în amenajarea băilor în 2018, iar acest trend promite doar să crească în anii viitori. Răspunsul este destul de simplu, pe lângă faptul că negru nu se demodează niciodată, este combinația perfectă între aerul elegant clasic și cel moden-minimalist. Dacă plăcile ceramice ale anului 2018 au fost în nuanțe de lemn, lavoarele au fost negre. Un lavoar negru este o pată de culoare bine-venită, ușor de asortat cu baterii crom, diferite forme și nuanțe pastel de blaturi sau mobilier și accesorii colorate.

Forme deosebite, reinventarea clasicului

Lavoarele negre sunt doar o parte din trend. Trendul ultimilor ani care a culminat în 2018 și va continua cu siguranță să crească este și înlocuirea formelor clasice cu forme deosebite. De la jocuri cu forme geometrice până la linii curbe asimetrice, toate sunt elemente care lasă imaginația să zburde.
Trendul este completarea clasicului cu elemente moderne, neconvenționale. De la căzi freestanding cu inspirație victoriană, până la lavoare cu forme asimetrice, baia capătă un curaj eclectic de a îmbină atât trenduri, cât și preferințe dintre cele mai variate fără a fi constrânsă de un singur trend sau stil de amenajare.

Tehnologii – igienă și economisirea apei

Secolul 21 vine cu o dezvoltare rapidă a tuturor tehnologiilor, iar baia nu face excepție. Dacă până acum am vorbit despre confort și la elemente vizuale, un trend foarte important este și adoptarea acestor tehnologii. Prin adoptarea lor nu vorbim neapărat despre băi tehnologizate, deoarece nișa este încă la un nivel incipient. Vorbim despre inovații constructive care oferă un plus de valoare din multiple și variate puncte de vedere.
De exemplu, la nivel de ceramică sanitară, producătorii propun sisteme de igienizare incorporate în vasul de toaletă. Cel mai căutat obiect ceramic pe Neakaisa.ro în 2018 a fost vas wc Ideal Standard Tesi Aquablade, un vas de toaletă fără ramă care este foarte eficient împotriva bacteriilor iar datorită ramei, trasul apei nu a fost niciodată mai eficient și nu a igienizat mai mult. În această direcție, sunt disponibile mai multe variante patentate de diferiți producători: Triple Vortex de la Grohe, Rimfree de la Kolo, Direct Flush de la Villeroy&Boch.
Protejarea mediului și eficientizarea consumului de apă sunt alte aspecte foarte importante. În acest sens, producătorii de baterii pentru baie inovează constant pentru a scădea consumul de apă fără a scădea confortul. Grohe, Hansgrohe, Kludi, Ideal Standard, toți marii producători de baterii au dezvoltate sisteme de eficientizare precum aerarea apei sau stabilizarea debitului.

Concluzii

Trendurile în ultimii ani în amenajarea băii se mențin cu accent pe eficientizare, ergonomie și tehnologizare. Inovația pornește de la nevoi reale și ajunge să se dezvolte pe orizontală până la design interior, forme, culori, preferințe. Important este ca atunci când amenajezi o baie să cunoști cele mai noi trenduri și să te inspiri din ele pentru a obține un ambient plăcut în care să te simți confortabil și care să se mențină actual pentru cât mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *