Idei & Recomandări

Vase de toaletă care se curăță singure

Băile au urcat pe scara ierarhică. De la baia ca încăpere unde intri ca să ieși cât poți de repede, acum camera de toaletă este un spațiu destinat inclusiv relaxării. Dinamica spațiului a evoluat până în punctul în care strategia de reamenajare se concentrează pe ergonomie și confort. Ciudat, nu? Ai putea spune, dar înainte de a judeca acest aspect, gândește-te că, în medie, un om petrece în baie 182 ore în fiecare an. Este o valoare considerabilă, am putea spune.  Acest trend a dus la crearea unor game de obiecte sanitare perfecționate. De la vas wc Ideal Standard Tesi Aquablade până la lavoare freestanding, scopul lor este să creeze un confort suplimentar.

Dezvoltarea de noi tehnologii

Timpul petrecut în baie este și principalul motiv pentru care amenajarea băii s-a  concentrat pe dezvoltarea de noi produse care să facă șederea mai plăcută. Una dintre descoperirile recente este că un disconfort în baie ne este dat de microbi. Zona cu cea mai mare densitate fiind chiar vasul de toaletă. De aici și până la vase de toaletă cu sisteme avansate antibacteriene nu a fost decât un pas.

Deci mai nou, un simplu vas de wc dispune de o tehnologie care îl ajută să… se curețe singur. Yey!

Cum funcționează?

Sistemul este chiar destul de simplist. Închide ochii și imaginează-ți… Nu, nu vom face asta pentru un vas de toaletă, ar fi funcționat pentru cine știe ce combinație de culori, dar aici gândim practic,  nu? Se ia sistemul clasic de a trage apa – care concentrează jetul de apă pe o anumită suprafață și se dispersează în curgere și se perfecționează. Astfel, în momentul curgerii  apei cu presiune, eventual și cu un dezinfectant, pe toată suprafața interioară a vasului, rezultatele sunt de un alb strălucitor. Dar mai important, rezultatul  antimicrobian este impresionant.

Vas wc suspendat Ideal Stanard Tesi Aquablade – detalii aici 

Vas wc Ideal Standard Tesi Aquablade

Unul dintre pionierii acestui tip de vase de toaletă este producătorul Ideal Standard. Modelul antimicrobian se numește Tesi Aquablade și există atât în varianta suspendată, cât și monobloc. Este unul dintre cele mai căutate modele ale momentului și datorită design-ului modern și compact. Poți vedea în continuare un video cu o prezentare mai puțin simplistă a unuia dintre cele mai căutate modele ale momentului pentru a vedea exact cum funcționează tehnologia:

Vezi detalii si preturi pentru vas toaleta Ideal Standard Tesi Aquablade aici

Tehnologie diferită – producători diferiți

Așa cum spuneam și mai devreme, raportul asupra amenajării băilor s-a schimbat. De la să arate bine, până la să fie confortabil și practic, în timp ce arată bine, este o trecere care caracterizează toți marii producători de obiecte sanitare. Este foarte important, atunci când ne gândim la propria baie, să nu omitem acest aspect.

Unul dintre cei mai mari producători din lume de produse pentru amenajarea băii, Grohe, a patentat tehnologia #TripleVortex. Aceasta este o tehnologie de clatire puternica si in acelasi timp silentioasa. In ciuda puterii, sistemul contribuie la economisirea apei prin eficiența celor 3 jeturi de apă. Unul dintre vasele de toaletă cu această tehnologie este vasul wc Grohe Euro Ceramic Triple Vortex.

Revenind la vasele noastre de toaletă care se curăți singure, spuneam că Ideal Standard nu este singurul care s-a gândit la asta. Printre marii  producători de obiecte sanitare, există tehnologii similare, cu nume diferite care, în principiu, fac lucruri similare. Printre ei, trebuie să menționăm:

  • Vitra – tehnologia Rim-Ex
  • Kolo – varianta Rimfree
  • Villeroy&Boch – Directflush
  • Ideal Standard – varianta Rimless
  • Catalano – NewFlush

 

One thought on “Vase de toaletă care se curăță singure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *