ideal standard baie mica
Idei & Recomandări

Vas de toaleta baie mică – cum faci alegerea?

Alegerea unui vas de toaletă pentru o baie mică reprezintă o provocare semnificativă. Mai ales când vine vorba de optimizarea spațiului fără a sacrifica confortul și funcționalitatea. Un aspect crucial în acest proces este alegerea vasului de toaletă, care trebuie să se încadreze armonios în spațiul disponibil, contribuind la crearea unei atmosfere relaxante și practice. În continuare, îți vom prezenta cum să alegi vasul de toaletă perfect pentru o baie de dimensiuni reduse.

Pentru detalii complete despre vasele de toaletă, citește articolul Vas wc – cum alegi produsul perfect

La ce să fii atent când alegi un vas de toaletă pentru o baie mică

Chiar dacă la o primă vedere obiectele de mai jos par a nu avea nicio legătură cu alegerea unui vas wc pentru o baie mică, dacă ții cont de ele, la final vei constata că întregesc ambientul băii și că într-un fel au contribuit la maximizarea spațiului pe care-l vei avea pentru toaletă.

Prioritizează mobilierul și obiectele sanitare compacte

Pentru a maximiza spațiul într-o baie mică, este esențial să optezi pentru obiecte sanitare și mobilier compact. Acest lucru înseamnă alegerea unui vas de toaletă cu dimensiuni reduse și eventual suspendat, pentru a elibera spațiul vizual și a facilita curățenia. Alege modele cu designuri optimizate pentru spații mici, combinând estetica modernă cu funcționalitatea necesară unei utilizări confortabile.

Maximizarea spațiului de depozitare

Utilizarea inteligentă a spațiului disponibil pentru depozitare este crucială în băile mici. Dulapurile pentru lavoar cu sertare și spațiile de depozitare suspendate pot ajuta la păstrarea ordinii și la maximizarea spațiului. De asemenea, montarea spațiilor de depozitare pe înălțime sau sub lavoar poate oferi soluții practice fără a încărca inutil spațiul.

Integrarea designului și funcționalității unui vas de toaletă

Alegerea unui vas de toaletă pentru o baie mică nu trebuie să se limiteze la aspectele practice. Este important să se țină cont de design și estetică, alegând modele care complementează stilul general al băii. Culorile calde, plăcile de faianță mari și iluminarea adecvată pot contribui la crearea unei atmosfere mai spațioase și mai primitoare.

Utilizarea tehnologiilor moderne

Vasele de toaletă moderne vin echipate cu tehnologii avansate care pot îmbunătăți experiența utilizatorului și eficiența în utilizarea apei. Optează pentru modele care oferă sisteme de spălare eficiente și au un o construcție care permite igienziarea ușoară, pentru a menține baia igienică și confortabilă.

În concluzie, alegerea unui vas de toaletă pentru o baie mică necesită o abordare atentă, care să echilibreze nevoile de spațiu, design și funcționalitate. Prin selectarea unui model compact, eficient și estetic plăcut, poți transforma o baie mică de apartament sau casă într-un spațiu de refugiu și relaxare, optimizat pentru nevoile întregii familii.

baie mica vazuta de sus

Cum alegi un vas de toaletă pentru o baie mică

Deși la o primă vedere un vas de toaletă nu are o importanță majoră, alegerea lui poate să facă o diferență. Modelele cu formă ergonomică și o lungime redusă pot să contribuie semnificativ la câștigarea unor centimetri care pot face o diferență.

Vas toaleta Gala Street pentru băi mici

În cazul băilor mici sunt recomandate formele rotunjite, eventual cu baza îngustă pentru a nu ocupa foarte mult spațiu la nivelul solului. Un exemplu pentru această variantă de optimizare este vasul de toaletă suspendat Gala Street. Gama este inspirată de stilul de viață urban care presupune spații înguste care ar trebui folosite la capacitate maximă. Are o lungime de 53 cm, iar datorită formei ocupă foarte puțin spațiu înspre pardoseală, creând loc pentru picioare.

Vas wc compact Ideal Standard Connnect pentru baie dimensiuni reduse

Cu un design optimizat pentru băi cu dimensiuni reduse, dar pentru confort maxim, o variantă este vasul de toaletă suspendat compact Ideal Standard Connect. Are o formă rotunjită și bază dreaptă ceea ce îl face foarte ergonomic. Este o alegere inspirată pentru băile moderne care au nevoie de un vas practic, cu design modern, dar și de spațiu liber. Cu o lungime de doar 48 centimetri, este confortabil și compact.

baie mica vas wc

Vas toaleta compact Grohe Euro Ceramic

Producătorul german Grohe propune, prin cea mai nouă gamă de obiecte sanitare un vas de toaletă compact cu design simplu, modern și cu o performanță excepțională. Vasul de toaletă compact Grohe Euro are 49 centimetri lungime. Datorită formei se încadrează cu ușurință în orice tip de ambient, clasic sau modern. Cu o tradiție în inovare și un istoric de peste 100 de ani, Grohe garantează o calitate superioară. 

vas wc suspendat baie mica

Vas toaleta suspendat Rune Jord

Dacă îți dorești un vas de toaletă compact cu montare pe pardoseală și rezervor așezat, vasul de toaletă Rune Jord este o altă opțiune. Cu forme geometrice line, se potrivește oricărui ambient. Cu linii drepte, dar finisaje curbate, este o variantă optimă pentru băi înguste, având o lungime de doar 60 centimetri cu tot cu rezervor. Lățimea optimizată de 34 centimetri îl face perfect pentru băi înguste. În ciuda dimensiunilor sale, este un vas de toaletă confortabil, cu un design inovativ, recomandat pentru băi ale apartamentelor moderne.


Recenziile tale reprezintă o contribuție valoroasă pentru dezvoltarea comunității noastre. Împărtășește-ne impresiile apăsând unul dintre butoanele de evaluare. Fiecare opinie contează, ajutându-ne să evoluăm pentru a răspunde nevoilor tale și ale celorlalți membri. Îți mulțumim pentru implicare și te așteptăm pe site sau în showroom-ul nostru!

Echipa noastră de consultanți experimentați este pregătită să-ți ofere îndrumare personalizată și informații detaliate printr-un simplu apel telefonic. Suntem alături de tine în fiecare etapă, asigurându-ne că alegerea ta va transforma în mod vizibil baia ta. Nu ezita să ne contactezi pentru sfaturi complete.

One thought on “Vas de toaleta baie mică – cum faci alegerea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *