vase wc suspendate
Idei & Recomandări

Vas wc suspendat – aspecte cheie de luat în calcul

Alegerea unui vas wc suspendat este opțiunea ideală pentru amenajarea modernă a băilor. Acesta este montat pe perete, astfel încât nu există un piedestal sau bază vizibilă, ceea ce creează un aspect minimalist și interesant în baie. Sunt disponibile într-o varietate de stiluri, forme și culori, permițându-ți să alegi un model care să se potrivească perfect designului general al băii tale.

Pentru detalii complete despre vasele de toaletă, citește articolul Vas wc – cum alegi produsul perfect

Ce este un vas wc suspendat si cum functionează?

Un vas wc suspendat este pur și simplu atașat de perete. Rezervorul vasului este ascuns în spatele acestuia, iar dispozitivul de acționare a apei vine sub forma unei clapete care este integrată de asemenea, în perete. 

Cum functionează un vas wc suspendat pe perete?

Acesta funcționează ca un model clasic, dar componentele de bază sunt dispuse diferit. Rezervorul este ținut într-un cadru metalic în interiorul peretelui. Cu toate acestea, țevile rezervorului se conectează în continuare la vas, doar că în spațiul ascuns de atașarea vasului pe perete.

Vasul este fixat pe cadru prin prinderea cu șuruburi filetate care utilizează un sistem cu mai multe puncte pentru a distribui greutatea pe o suprafață mai mare și mai ușor de gestionat.

De ce să optezi pentru un vas wc suspendat?

În primul rând, este extrem de plăcut din punct de vedere estetic, deoarece are un aspect modern și stilizat. Nu este doar funcțional, ci și la modă. Ascunde rezervorul de apă în perete, dându-i imediat un aspect mai elegant, aerodinamic și futurist. Dacă dorești un stil modern minimalist, lipsa rezervorului și a racordului la sol permite ca acest model să fie unul dintre obiectele reprezentative pentru acest design. 

Atunci când instalezi vasul wc suspendat, poți construi un perete fals în jurul cadrului sau să îl montezi direct într-un perete cu stâlpi. Aceste modalități de personalizare îți permit să integrezi vasul WC în baie exact așa cum îți dorești. Oferă ample posibilități de a economisi spațiu.

Un alt avantaj al vaselor wc suspendate este că permit reglarea înălțimii lor, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu nevoi speciale sau pentru cei care doresc să personalizeze înălțimea și confortul acestuia. De asemenea, datorită designului lor suspendat, acestea pot facilita curățarea podelei de sub vas, ceea ce contribuie la menținerea igienei și a prospețimii în baie.

Vasul wc suspendat oferă sigurantă? 

Un vas wc suspendat poate susține aproximativ 500 de kilograme, în funcție de model. Este important totuși să instalezi vasul pe un perete suficient de rezistent (cu o grosime de minim 15 cm) și să construiești cadrul conform specificațiilor exacte.

Care este înăltimea la care trebuie montat un vas wc suspendat?

În medie, dacă măsori de la marginea vasului până la podea, aceasta ar trebui să se afle la o înălțime cuprinsă între 35 și 48 cm față de sol, pentru a se potrivi cu înălțimea medie de ședere. Cu toate acestea, nu este o regulă strictă. Locuința ta poate necesita o poziționare mai înaltă sau mai joasă dintr-o multitudine de motive. Află care este înălțimea confortabilă de ședere a celor care vor folosi frecvent toaleta. 

Vas wc suspendat sau vas wc pe pardoseală? 

Sunt două variante care se potrivesc unor stiluri de viață diferite. Un vas wc suspendat are o înălțime reglabilă, ceea ce înseamnă că este mai practic pentru persoanele în vârstă și cele cu dizabilități. Cu toate acestea, un vas wc pe pardoseală este mai ușor de reparat datorită rezervorului său expus. 

Este important să alegi modelul potrivit în funcție de stilul de viață și de nevoile tale. Consultă categoria de vase wc de pe site-ul nostru și analizează cu atenție multitudinea de opțiuni disponibile. De exemplu, poți opta chiar pentru un set cu vas WC și bideu Grohe Euro Ceramic Rimless Triple Vortex, variante suspendate, create pentru a combina performanța excelentă cu designul practic. 

Forme disponibile – vas wc cu design oval sau pătrat

Vasele wc suspendate au forme ovale sau pătrate. Ambele au avantaje proprii, dar alegerea va depinde de preferințele tale în materie de confort și de nevoia de economisire a spațiului. Modelele ovale sunt în general considerate mai confortabile, deoarece tind să fie mai proeminente. Vasele wc pătrate sunt adesea recomandate atunci când dorești să salvezi spațiu pentru că au proiecții mai scurte de la perete. Nu uita să iei în considerare stilul de design din baie! Formele curbate au o conotație mai clasică pentru baie, în timp ce liniile drepte evocă un stil modern.

Așadar, vasele wc suspendate reprezintă o opțiune atrăgătoare pentru băile moderne, oferind un aspect curat, spațios și elegant, precum și beneficii practice în ceea ce privește curățenia și igiena. Indiferent de preferințele tale în materie de design, acestea pot aduce o notă de rafinament și funcționalitate în baia ta!

Sperăm că recomandările noastre ți-au oferit perspective valoroase asupra aspectelor esențiale de avut în vedere atunci când alegi un vas wc suspendat pentru baia ta. Nu ezita să ne împărtășești propriile opinii și impresii, apăsând unul dintre butoanele de mai jos. Fiecare feedback ne ajută să ne îmbunătățim serviciile și să răspundem cât mai bine nevoilor tale și ale întregii comunități.

În cazul în care ai nevoie de sfaturi suplimentare sau informații detaliate pentru a face alegerea perfectă, consultanții noștri specializați sunt aici să te ghideze. Un simplu apel telefonic te va pune în legătură cu experții noștri, care te vor îndruma pas cu pas pentru ca baia ta să capete aspectul mult visat.

Fie că optezi pentru un vas wc suspendat minimalist sau unul cu design sofisticat, te așteptăm cu drag să explorezi selecția noastră premium pe site sau în showroom-ul nostru. Vino să descoperi personal calitatea superioară a produselor noastre și să primești consultanță de specialitate pentru o experiență de neuitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *