Idei & Recomandări

Cum planifici reamenajarea bucătăriei?

Alături de baie, amenajarea bucătăriei necesită alocarea celor mai multe resurse financiare și de timp! Și pe bună dreptate, bucătăria este hub-ul de acasă, locul unde toți cei ai casei se strâng aproape în fiecare zi.

O parte semnificativă din costurile de amenajare ale bucătăriei poate fi recuperată pe termen lung prin timp economisit și plăcerea de a o folosi. Dacă este gândită în spirit practic, te poate ajuta foarte mult în timp să pregătești masa în doi timpi și trei mișcări și să nu mai vrei să pleci de acolo după ce ai terminat de mâncat.

Ca să maximizezi satisfacțiile venite din reamenajare, ține cont de câteva strategii:

Planificare, planificare

Planificarea unei reamenajări trebuie să ocupe mai mult timp decât construcția propriu-zisă. Dacă planifici bine, ai putea chiar să câștigi foarte mult timp din execuția proiectului! Plus, ai șanse mari să poți respecta bugetul 🙂

Câteva tips and tricks pentru planificare:

  • Studiază bucătăria pe care o ai – vezi ce nu îți place, ce te incomodează, ce nevoi suplimentare ai avea. Este cel mai bun punct de pornire.
  • Analizează tiparele traseelor – pe unde se trece cel mai des, cât de aproape ți-ar fi la îndemână să fie aragazul de chiuveta de bucătărie? Răspunsurile la astfel de întrebări te pot scuti de foarte multă bătaie de cap ulterioară.
  • Alege materialele înainte de a începe!

Fii atent la calitate

Funcționalitatea și durabilitatea ar trebui să fie prioritatea numărul 1 pentru amenajarea bucătăriei! Rezistă tentației de a economisi câțiva bănuți, pentru că atunci când este vorba despre un sistem integrat, nu îți permiți să ai niciun element care să se strice mai repede decât este cazul.

Nu uita să arunci un ochi și peste garanții! Anumite produse, precum chiuvetele de bucătărie au garanție și până la 5 ani. Nu știi cum te poate ajuta o astfel de informație!

Spațiu de depozitare

Spațiul liber în bucătărie nu este o utopie. Este o necesitate pentru a te putea mișca nestingherit! Dar pe lângă asta, atenția ta ar trebui să se concentreze pe locurile unde vei pune toate acele chestii mărunțele pe care le folosești zilnic sau niciodată!

Degeaba optezi pentru un design excepțional, o mobilă modernistă, dacă tot ce vei face ulterior va fi să le folosești pentru a depozita cutii-cutiuțe.

Soluția este însă foarte simplă! Iată câteva tips and tricks pentru spații de depozitare:

  • Alege mobilier care ajunge până la tavan! Știu ce vei spune, dar zonele acelea foarte greu accesibile vor depozita lucruri precum storcătorul acela de fructe pe care nu l-ai mai folosit de vara trecută. În realitatea nu pierzi the reach, câștigi spațiu la îndemână pentru ce contează.
  • Montează-le pe perete! Încearcă să ocupi cât mai puțină suprafață la sol. Asta te va ajuta foarte mult în eficientizarea traseelor, dar și în activitățile de curățenie.

Concluzie

Optează pentru un stil care te reprezintă și creează un mediu în care să te simți confortabil! Planifică și bucură-te de întreg procesul pentru că este bine să te bucuri și de drum, nu numai de rezultat. Și, bineînțeles, îți doresc o bucătărie unde să fie toți cei dragi cât de des îți dorești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *